Готуйтеся до новосілля!
Телефонуйте: (096) 090 10 69
00000e60

Як правильно оглядати нерухомість при купівлі

Якщо ви плануєте придбати житло, вам обов’язково потрібно ретельно оглянути пропоновані варіанти і звернути увагу на безліч дрібних деталей, які допоможуть прийняти правильне рішення. Адже будь-який недогляд у майбутньому принесе вам безліч негативних емоцій. Цього можна уникнути, просто взявши до уваги короткий перелік наших порад.

У першу чергу варто оглянути будинок

Якщо будинок старий і має тріщини, то від нього варто відмовитися. Держава дуже рідко виділяє кошти на реставрацію аварійних будинків, що призводить до величезної кількості подальших проблем.

Зверніть увагу на стан підвального приміщення та під’їзду

Якщо підвал часто затоплюється, то ви відчуєте неприємний запах вологості та побачите сліди від таких затоплень. Це свідчить не тільки про поганий стан інженерних мереж, але і про те, що сирість і поганий запах від підвалу буде розповсюджуватися по під’їзду.

Зверніть також свою увагу на охайність під’їзду, стан та якість ремонту, якість вхідних дверей та систему доступу всередину. Найбільш оптимальним варіантом буде наявність домофону або консьєрж. Уважно огляньте ліфт та поспілкуйтеся щодо якості його роботи з сусідами.

Увага на поверх

Якщо квартира розташована на першому поверсі, зверніть увагу на те, в якому стані стіни. Часта вогкість в підвалі неодмінно вплине на збереження стін, і ви зможете це відразу ж побачити. Переважно вогкість видає і той самий неприємний, затхлий запах.

Якщо квартира розташована на верхньому поверсі, варто уважно вивчити стан стелі. В старих будинках доволі часто дах протікає, і стеля має відповідний вигляд. Якщо в квартирі недавно зроблено ремонт, варто не сподіватися що з дахом все добре. Неодмінно відвідайте ЖЕК і або попросіть ключі від горища, або уточніть інформацію щодо якості дахового покриття даного будинку. Повірте, капання зі стелі – срава не з приємних.

Загальний стан квартири та ремонт

Уважно огляньте кути усіх кімнат. Якщо вони мають тріщини, імовірна проблема з несучими конструкціями, і від такого придбання варто або відмовитися, або ретельніше розібратися з причиною виникнення таких тріщин. Повторимося – капітальний ремонт будівель за кошти держави – надзвичайно рідкісне явище.

otdelka-kvartir-penza

Якщо ви не плануєте робити глобальний ремонт в квартирі, вам варто щвернути увагу на стан поточного ремонту. Уважно огляньте підлоги, стіни, шпалери і т.д. – якщо ремонт був зроблений на швидку руку, під продаж житла, то ви зможете це помітити при ретельному огляді. Переплачувати за такий ремонт, як за якісний, не варто. Адже незабаром вам доведеться робити ремонт знову.

Стан сантехніки та інженерних мереж

Уважно огляньте всю сантехніку – загляньте під ванну, під мийку на кухні. Старі, ржаві і гнилі труби ви помітите відразу. Поганий стан інженерних мереж – потенційно додаткова стаття ваших витрат при ремонті, адже їх заміна буде немало коштувати. Ви також можете використати цей аргумент при остаточних перемовинах щодо вартості даного житла.

Запитайте про напір та якість води, про температуру гарячої води та відсутність проблем з водопостачанням. Напір води та температуру гарячої варто перевірити негайно, просто відкривши відповідні крани. Якість води та її придатність до вживання – також важливі. На жаль у нас не завжди якісно очищують воду, тому може бути потреба у встановленні досить дорогих фільтруючих систем.

Корисним плюсом буде наявність бойлера чи колонки для підігріву води.

Система опалення

Стан системи опалення також варто перевіряти відразу. Потрібно оглянути батареї на відсутність потьоків та оцінити загальний стан системи. Наявність регуляторів на кожній батареї – досить великий плюс.

Якщо у квартирі зроблена автономна система опалення, це можна вважати великим плюсом до енергоощадливості. Також це може суттєво впливати на вартість житла. Якщо система опалення центральна, то вам варто поцікавитися у сусідів наскільки якісне опалення в зимовий період часу.

Вікна та двері

Зверніть увагу на стан вікон та дверей. Якісно відреставровані або нові дерев’яні вікна переважно є кращими від металопластикових. Проте вони мають бути зроблені так, щоб не допускати енерговтрат через щілини чи тріщини.

Зовнішні двері повинні бути якісними та міцними, адже це основа захисту вашого житла від проникнення. Внутрішні двері також мають бути зроблені добротно – без великих проміжків між дверима і підлогою, легко та щільно закриватися.

Уважне ставлення до огляду приміщення з самого початку, дозволить вам сформувати правильну думку про стан житла та допоможе зробити правильний вибір. Крім того, кожен помічений вами недолік може бути використаний для зменшення ціни.

Агенція нерухомості Креатив Ріелті допоможе зробити огляди житлда максимально інформативними та якісними. З нами ви не пропустите жодної дрібниці!